Een smart Home: Waar moet je beginnen!?

De vraag naar Smart Home (domotica) producten neemt steeds meer toe. Een leuke ontwikkeling want hier loopt Nederland gek genoeg nog een beetje achteraan. Maar met dat huizen steeds slimmer worden ontstaat er ook een probleem.

Het begin

Vaak begint de interesse met een slimme thermostaat of slimme verlichting. Later volgen misschien een slim deurslot, de gordijnen, etc. Steeds meer slimme producten vinden zijn weg in huis en dan zou het mooi zijn als deze producten ook met elkaar kunnen samenwerken maar dit is meestal niet het geval.

Centraliseren

Ieder product heeft vaak een eigen internet-module met bijbehorende App. Handig maar niet slim.
Gelukkig is daar een oplossing voor. Er zijn centrale hub’s te koop om verschillende andere producten van verschillende merken te centraliseren. Handig en wel slim!

Wat is er verkrijgbaar

Om domotica te centraliseren heb je verschillende opties: Loxone Miniserver, Control4, Athom Homey, Fibaro, Google Home en Apple’s HomeKit en Amazon Alexa. Ieder merk met zijn eigen goede en minder goede eigenschappen.

Maar hoe weet je nu wat het beste bij jou past? Ben je een hobbyist en wil je zelf zaken kunnen veranderen aan de logica/programma of wil je juist totaal gebruikersgemak en geen inhoudelijke zaken moeten regelen. Voor beide is natuurlijk een geschikte oplossing maar deze is niet zo aan te wijzen.

Advies nodig?

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Wij komen gratis bij je langs om samen naar de mogelijkheden en wensen te kijken.
Vraag hiervoor ons gratis en vrijblijvende adviesgesprek aan.

Geschreven op: 29 mei 2020

Advies nodig?