Domotica met KNX

Wat is KNX in een Smart Home?

Het KNX systeem: Is een open platform waar leveranciers gebruik van kunnen maken. Het is een van de grootste standaarden van Europa. Bijna alle bekende merken kunnen omgaan met deze standaard en vaak zie je dat deze oplossing gecombineerd wordt.

Complexiteit: KNX-systemen staan bekend om hun complexiteit, zowel in termen van installatie als programmering. Dit kan voor zowel installateurs als eindgebruikers een uitdaging zijn, vooral voor diegenen die niet technisch onderlegd zijn.

Kosten: De kosten voor het opzetten van een KNX-systeem zijn vaak hoger in vergelijking met andere smart home-oplossingen. Dit komt door de benodigde gespecialiseerde hardware en de tijd en expertise die nodig zijn voor installatie en configuratie.
Voordelen van Loxone ten opzichte van KNX:

Gebruiksgemak: Loxone is ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten, zowel voor de installateur als voor de eindgebruiker. Het systeem is minder complex in opzet en beheer, wat het toegankelijker maakt voor een breder publiek.
Kosten-efficiëntie: Loxone biedt een meer kosteneffectieve oplossing in vergelijking met KNX. De initiële investering is over het algemeen lager, en het systeem vereist minder gespecialiseerde kennis voor installatie en onderhoud, wat kan leiden tot besparingen op lange termijn.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wij zijn oneDOMUS

Onze kracht zit in de implementatie van systemen die naadloos aansluiten bij jou wensen. Met heldere communicatie en vakkennis weten wij telkens weer onze klanten tevreden te stellen.

Dit doen wij met veel passie en plezier!