‘Ruim 1300 slimme gebouwen makkelijk te hacken via het internet’

‘Ethisch hacker’ Daan Keuper pleit dat installateurs meer aandacht moeten hebben bij de beveiliging en het aanleggen van ‘slimme’ systemen.

Recentelijk heeft NOS een artikel gepubliceerd over de kwetsbaarheden in slimme gebouwensystemen, waarbij werd benadrukt dat installateurs meer aandacht moeten besteden aan de beveiliging van deze systemen. In het licht van dit nieuws, willen wij benadrukken hoe wij omgaan met de veiligheid in onze slimme systemen.

KNX

In tegenstelling tot het veelgebruikte KNX-systeem, dat al meer dan 24 jaar oud is en vaak kritiek krijgt op het gebied van beveiliging, gebruikt oneDOMUS voornamelijk het Loxone Smart Home systeem. Dit systeem staat bekend om zijn veiligheid en betrouwbaarheid, en maakt geen gebruik van KNX of cloud diensten, waardoor het risico op ongeautoriseerde toegang tot het systeem aanzienlijk wordt verkleind.

Loxone

Loxone Smart Home, gekozen door oneDOMUS, heeft een ongeschonden reputatie en legt een sterke nadruk op de beveiliging van zijn systemen. Alle persoonlijke gebruikersgegevens binnen het Loxone-systeem worden beschermd door verschillende firewalls en beveiligingsmechanismen. Belangrijk is dat de informatie in het Loxone-systeem niet wordt gedeeld met een cloud dienst, wat betekent dat gebruikersgegevens veilig blijven binnen de eigen woning of het bedrijfspand.

Jaarlijkse scholing

Daarnaast worden onze monteurs jaarlijks geschoold door onze leveranciers op het gebied van veiligheid en innovatie, wat verzekert dat de veiligheid van onze systemen continu wordt gewaarborgd.

Twijfelt u over de veiligheid van jouw systeem? Neem vrijblijvend contact met ons op en profiteer van onze Smart Home en IT kennis.

Geschreven op: 21 februari 2019

Advies nodig?