Besparen met domotica

Hoe kan domotica je helpen met het besparen van energie

Niet inleveren op comfort

Hoe kan domotica je helpen te besparen op je energie rekening? Klimaatbewustzijn is nog nooit zo groots onder de aandacht geweest. Je kunt hierin een bijdragen doen waarbij jou energielasten ook nog eens kunnen dalen. Inleveren op comfort hoeft echter niet.

Hier kan domotica je helpen. Bijvoorbeeld doordat er geen lampen onnodig blijven branden en doordat lampen automatisch aan gaan als je in de buurt bent en het te donker is. Ook kunt u denken aan slimme verwarming en koeling. De raamdecoratie kan automatisch openen of sluiten om warmte in de zomer te weren, maar in de winter binnen te laten.

Opwekken én besparen

Restenergie en salderen

Wek je zelf duurzame energie op? Bijvoorbeeld via zonnepanelen? Een deel van deze energie verbruik je zelf. De rest lever je terug aan het openbare net. Vanaf 2023 wordt de salderingsregeling langzaam afgebouwd. Je kunt daarna niet meer je teruggeleverde elektriciteit van je verbruikte elektriciteit aftrekken.

Met domotica kunnen we ervoor zorgen dat deze rest-energie eerst zelf nog gebruikt wordt door bepaalde apparaten in te laten schakelen. Denk daarbij aan het vullen van een buffervat of het koelen of verwarmen van een ruimte die later die dag wenselijk is.

Opwekken van stroom

Zonnepanelen op je dak leveren stroom aan het net. Zou het niet mooi zijn als je deze stroom eerst zelf kunt verbruiken? Dit bijvoorbeeld door alleen bepaalde apparaten te activeren wanneer de zon schijnt.

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat leert hoe veel tijd er nodig is om je huis te verwarmen. Ook weet een slimme thermostaat hoe hij je huis efficient op temperatuur kan houden. Hierdoor verbruikt de CV-ketel minder energie.

LED Verlichting

Een snelle en effective verbetering is overschakelen naar LED verlichting. LED verlichting is populair maar de kwaliteit verschilt enorm. Wij zorgen voor goede verlichting die rustig is voor je ogen en naar mate de avond vordert zachtjes dimt om je ogen te laten wennen aan de komende nacht.

Tuin sproeien

Je kunt jou tuin automatisch laten besproeien (via een grondwater pomp), op het moment dat de tuin het echt nodig heeft tijdens een warme periode.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wij zijn oneDOMUS

Onze kracht zit in de implementatie van systemen die naadloos aansluiten bij jou wensen. Met heldere communicatie en vakkennis weten wij telkens weer onze klanten tevreden te stellen.

Dit doen wij met veel passie en plezier!