Wat is domotica?

Een moeiteloos bedienbaar Smart Home en aanpasbaar door iedereen, ongeacht je technische kennis.

Gemak. Geen gedoe.

Wonen in een Smart Home is verrassend eenvoudig en neemt de dagelijkse beslommeringen uit handen. Stel je voor: je komt thuis in een perfect verlicht huis, op de ideale temperatuur, zonder dat je ook maar één knop hebt aangeraakt. Dit is geen toekomstmuziek, maar de realiteit van vandaag.

Een Smart Home past zich automatisch aan jouw voorkeuren aan, beheert efficiënt je energieverbruik en verhoogt je wooncomfort en veiligheid. En het mooiste? Je hebt geen technische kennis nodig. Via één app kun je alles bedienen, van verlichting tot verwarming en beveiliging. Zeg vaarwel tegen het handmatig aanpassen van apparaten en verwelkom het gemak van automatisering.

Een Smart Home is ontworpen voor iedereen, waardoor het leven thuis zorgeloos en aangenaam wordt.

smarthome domotica

Het woord “domotica” komt niet direct uit het Latijn, maar is een samenstelling die deels is afgeleid van het Latijnse woord “domus”, dat “huis” betekent, en het einde “-tica”, wat duidt op de toepassing van techniek.

Een aantal voorbeelden

Met een Smart Home liggen de mogelijkheden binnen handbereik. Dankzij geavanceerde technologie kunnen talloze acties automatisch worden uitgevoerd. Of het nu gaat om nieuwbouw, een renovatieproject of een bestaande woning, er zijn uiteenlopende opties beschikbaar die moeiteloos te installeren zijn.

  • Automatische verlichting
  • Automatische temperatuursturing
  • Inbraak- en brandpreventie
  • Vakantieregeling
  • Raamdecoratie automatiseren
  • Sauna, jacuzzi en zwembadsturing.
Verlichting

Energie verspillen is niet meer van deze tijd. Het licht in en om huis onnodig laten branden is vredestijd met toepassing van domotica. Dit realiseren wij d.m.v. van o.a. weervoorspellingen en/of sensoren i.c.m. aanwezigheidsdetectie.

Met behulp van profielen kun je het gemakkelijk naar je zin maken door bijvoorbeeld een lees- of tv-kijkprofiel met de juiste kleuren en lichtsterktes in te stellen. Is het tijd om naar bed te gaan? De lichten gaan automatisch uit en volgen je naar de badkamer en slaapkamer.

Verwarmen en koelen

Thermostaten hoeven niet langer een doorn in het oog te zijn. Dankzij innovatieve technologieën kunnen we ze naadloos in de muur integreren, waardoor ze volledig uit het zicht verdwijnen.

Door de inzet van domotica is het mogelijk om voor elke ruimte een uniek klimaat te creëren. Dit stelt ons in staat elke kamer afzonderlijk te reguleren, wat niet alleen zorgt voor optimaal comfort, maar ook bijdraagt aan een energie-efficiënt huishouden.

Energie besparen

In een Smart Home gaat energie besparen vanzelf. Een Smart Home systeem zorgt ervoor dat energieverbruik slim wordt geoptimaliseerd zonder dat je er omkijken naar hebt. Door automatisch de verlichting, verwarming en koeling af te stemmen op je levensstijl en aanwezigheid, vermindert het systeem onnodig verbruik. Zo leef je niet alleen comfortabeler, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld.

Inbraak- en brandpreventie

Het is prettig om te weten dat een systeem waakt over jou veiligheid. Met domotica is het mogelijk een inbraak- en brandsysteem te implementeren dat waakt over jou veiligheid.

Het is prettig om te weten dat een systeem waakt over uw veiligheid. Met domotica is het mogelijk een inbraak- en brandsysteem te implementeren dat waakt over uw veiligheid.

  1. Je gaat slapen en het alarmsysteem zal je huis bewaken.
  2. Als je op vakantie of afwezig bent is de woning volledig bewaakt.
  3. Het systeem waakt voor indringers, brand of waterschade.

Mocht het inbraakalarm afgaan klinkt een luid alarm en gaat een vooraf ingesteld lichtplan in werking om de indringers af te schrikken. Daarnaast ontvang je op jou mobiele apparaat een melding dat het alarm is afgegaan & ontvangt je een telefonische melding als dit wenselijk is.

Brand is natuurlijk erg gevaarlijk. Bij een grote brand dien je jou huis zo snel mogelijk te verlaten. Bij een brandalarm gaat de verlichting in de gehele woning aan zodat je veilig naar buiten kunt navigeren.

Wooncomfort

Het verhogen van wooncomfort kan wellicht de grootste reden voor u zijn om domotica te overwegen. Wij beamen dit natuurlijk omdat we zelf dagelijks ervaren wat de toegevoegde waarde hiervan is. Om je een goede indruk te geven van de mogelijkheden maken wij gebruik van een demokoffer met werkende voorbeelden.

Horeca

Als bar of restaurant heb je personeel dat weet wat gastvrijheid betekent. Een goede ambiance maken het voor je gasten een prettige avond. Goede verlichting en temperatuursturing mogen hier niet aan ontbreken.

Zorg

Voor mensen met dementie, een geestelijke of fysieke beperking biedt domotica veel voordelen. Alles besturen vanaf een telefoon of afstandsbediening, op afstand een oogje in het zeil houden of een huis dat reageert op een vergeten lamp die nog aan staat. In de ochtend gaan de gordijnen automatisch open en zo nog veel meer handige functionaliteiten.

Toepassingen

Domotica kan voor vele toepassingen gebruikt worden. Dit kan o.a. zijn voor wooncomfort, horeca of medische zorg.

Het automatiseren van taken staat hierbij centraal. Met een schakelaar de verlichting bedienen is eigenlijk geen domotica omdat jij op de knop moet drukken. Domotica zorgt ervoor dat dit automatisch verloopt zoals jij dit wilt afhankelijk van het weer, temperatuur, tijdstip, etc. Een “ouderwetse” druk op de knop is dan niet meer nodig, wel mogelijk.

Voor ieder huis of toepassing is een geschikt en betaalbaar systeem.

Wij zijn oneDOMUS

Onze kracht zit in de implementatie van systemen die naadloos aansluiten bij jou wensen. Met heldere communicatie en vakkennis weten wij telkens weer onze klanten tevreden te stellen.

Dit doen wij met veel passie en plezier!