Wonen zonder zorgen

Smart Home technologie die zorgt voor comfort én veiligheid. Wil jij ook een slimme aangepaste woning wonen?
Advies afspraak inplannenMeer informatie

Smart Home functies

Verlichting

Raamdecoratie & Zonwering

Klimaatregeling

Energie

Alles naadloos verbonden

Veiligheid

Toegang

Duurzaamheid

Muziek

Onze werkwijze

01.

Kennismaken

In het eerste gesprek bespreken we samen alle mogelijkheden en wensen.

We horen graag wat je wensen zijn en hoe wij je hierbij kunnen helpen.

02.

Vervolgafspraak

Tijdens het tweede gesprek nemen wij je mee in alle mogelijkheden van een slimme woning.

We laten je dan graag zien welke systemen en componenten er mogelijk zijn.

03.

Aanbieding

Alle wensen die we samen besproken hebben, zetten wij om in een mooie aanbieding.

Na ontvangst nemen we deze met je door. Als de offerte akkoord is gaan wij voor je aan het werk.

04.

Installatie

Wij werken op een professionele en veilige manier om jouw woning slim te maken.

Wanneer we klaar zijn, zorgen wij ervoor dat we alles weer schoon en netjes achterlaten.

05.

Oplevering

Wanneer de installatie volledig afgerond is zorgen wij ervoor dat je alle uitleg krijgt over jouw nieuwe aanwinst.

Heb je later nog vragen? Dan staan we voor je klaar!

06.

Nacontrole

Na een korte periode nemen wij contact met je op om te kijken of alles naar wens is. Als het nodig is maken wij kosteloos aanpassingen aan het systeem.

Dit doen we nogmaals na een paar maanden.

Een aantal functies uitgelicht

Passieve controle

Niemand met een handicap wil inleveren op zijn of haar onafhankelijkheid en privacy. In tegenstelling tot cameratoezicht of actieve controletoestellen, houdt een Slimme Zorgwoning passief de wacht door gewoontepatronen te controleren via sensoren. Hieronder geven we je enkele voorbeelden hoe dit in zijn werk zou kunnen gaan.

Bewoner met huisdier: in het geval een bewoner de hond ’s ochtends en ’s avonds dient buiten te laten, dan kan een deurcontact controleren of de deur minstens één keer per dag geopend wordt. Is dit niet het geval, dan wordt er een melding gestuurd naar een familielid of verzorger.

Vroege vogel: stel je voor dat een bewoner altijd heel vroeg opstaat en er op een dag voor 10u nog geen beweging gedetecteerd wordt, dan kan er een melding weerklinken dat de bewoner binnen de vijf minuten op een willekeurige knop naar keuze dient te klikken, anders worden familie of verzorgers opnieuw geïnformeerd.

Controle op potentiële risico’s

Het systeem controleert dankzij slimme componenten snel en eenvoudig of bepaalde apparaten zoals een fornuis of broodrooster nog aan staan. Is de bewoner toch een toestel vergeten uit te zetten? Dan wordt de bewoner of een familielid of verzorger op de hoogte gebracht. Die kan op afstand het desbetreffende toestel uitschakelen.

Een watersensor kan worden gebruikt om over waterlekkages te handelen of te informeren . Bijvoorbeeld een bad of de wasbak overloopt, de wasmachine lekt of er ergens een leiding barst, wordt de bewoner onmiddellijk op de hoogte gebracht.

De slimme rookmelders informeren wanneer er brandgevaar is. Slaapt de bewoner en merkt hij niets? Dan wordt hij onmiddellijk verwittigd met visuele en akoestische meldingen.

Akoestische en visuele meldingen

Is de bewoner slechtziend of heeft hij of zij een degeneratieve aandoening zoals Alzheimer? Help hem dan aan de hand van text-to-speech boodschappen te herinneren aan bepaalde acties zoals het sluiten van de deur of het nemen van medicatie…

Bewoners die niet goed meer horen, kunnen veel baat hebben bij visuele boodschappen. Laat bijvoorbeeld de lichten knipperen als er iemand voor de deur staat, laat de lichten blauw schijnen wanneer de telefoon rinkelt of rood wanneer het rookalarm afgaat.

Valdetectie

Bewegingsmelders detecteren beweging in de woning. Wordt er geen beweging gedetecteerd, dan worden familieleden of verzorgers geïnformeerd. Of is er gedurende de hele dag maar in één ruimte beweging? Opnieuw wordt een melding verstuurd.

In risicovolle ruimtes zoals de traphal of badkamer zijn bewegingsmelders ook extra handig. Ze kunnen zo ingesteld worden dat ze enerzijds beweging registreren in de ruimte zelf, maar kunnen ook gekoppeld worden om beweging te detecteren van en naar deze ruimtes. Dit is een nuttige functionaliteit in het kader van valpreventie. Wanneer er bijvoorbeeld als laatst beweging werd geregistreerd op de trap en hierna nergens anders meer, dan kan dit duiden op een valincident en wordt er een notificatie verstuurd naar een famililid of de verzorger.

Bij valpreventie wordt er ook aan ’s nachts gedacht. Verlichting die ’s nachts zachtjes de weg naar het toilet of de keuken wijst, zal ervoor zorgen dat er minder gevaar is op struikelen in het donker.

Eenvoudige bediening

In een Loxone Smart Home gebeurt alles vanzelf. Verlichting, muziek, zonwering, toegang, beveiliging worden automatisch gestuurd zodat bewoners zelf zo weinig mogelijk dienen te bedienen.

Willen ze toch eens zelf de touwtjes in handen hebben, dan kan dit niet aan de hand van ingewikkelde knoppen tegen de muur. Om die reden volgt elke drukknop bij Loxone een drukknopstandaard. Elke ruimte wordt op dezelfde manier bediend, eenvoudig toch!?

Meldingen naar een familielid, verzorger of een meldkamer

In geval van een gebeurtenis of noodgaval is het mogelijk deze door te sturen naar een familielid, verzorger of meldkamer.

Dit kan een gesproken of tekstuele boodschap zijn.

Klanten aan het woord:

Na een duidelijke uitleg in het eerste gesprek met Oscar, waren wij al erg enthousiast over Loxone.
We hadden een ander systeem in ons huis zitten die heel veel storingen gaf en slecht functioneerde.

Aangezien ik rolstoel afhankelijk ben, ben ik ook afhankelijk van domotica. En daarvoor heb ik een systeem nodig met weinig tot geen storingen. Wat Oscar schetste leek een utopie maar inmiddels een paar maanden Loxone in huis en alles wat Oscar in het eerste gesprek schetste, blijkt ook praktijk.

Een mooi systeem, waarop eigenlijk al onze domotica wensen opgenomen kunnen worden.
Ik kan vanuit de app alle belangrijke zaken bedienen, dakramen, lampen, rolluiken.
Van verwarming, tot automatisch deur openen en Oscar heeft zelfs een melder voor de brievenbus gerealiseerd!
Met Loxone nog geen storingen gehad en voor de finetuning is Oscar goed bereikbaar en past hij snel dingen voor ons aan.
Nog geen moment spijt van de keuze en erg blij, want een goed werkend systeem betekent voor mij echt vrijheid!

Lisette

Benieuwd naar de mogelijkheden van een Smart Home?
Laten we in contact komen om je wensen of vragen te bespreken.

Wij zijn oneDOMUS

Onze kracht zit in de implementatie van systemen die naadloos aansluiten bij jou wensen. Met heldere communicatie en vakkennis weten wij telkens weer onze klanten tevreden te stellen.

Dit doen wij met veel passie en plezier!