Een slim bedrijfspand

In een slim bedrijfspand worden bijna alle taken rondom toegang, veiligheid en energie-efficiëntie volledig geautomatiseerd.
Advies afspraak inplannenMeer informatie

Hoe werkt een Smart Building

In een Smart Building zitten sensoren en actoren. Een sensor neemt iets waar zoals beweging, het indrukken van een knop of het intoetsen van een code bij een deur. Een actor is een component dat een handeling uitvoert, Bijvoorbeeld het inschakelen van een lamp of het openen van een deur. Een centrale module registreert alle inkomende signalen en met behulp van een programma voert het op basis hiervan acties uit.

Waarom kiezen voor een Smart Building

Als bedrijf wil je duurzaam ondernemen of simpelweg kosten besparen. Met een Smart Building geeft je veel handmatige acties uit handen. Zo blijven er geen lampen onnodig branden, gaat het klimaat systeem automatisch aan of uit en nog veel meer.

Dit levert niet alleen een kostenbesparing op, maar ook extra comfort voor u en uw medewerkers. Een voorbeeld kan zijn dat op een warmte dag automatisch de zonwering in werking wordt gesteld maar op een koude dag juist niet.

Iedere (groep) medewerkers kan via een App zelf bepaalde instellingen veranderen aan zijn of haar werkomgeving als dit wenselijk is. 

Toegangscontrole

Het buitenhouden van ongewenste bezoekers is zeer belangrijk voor een veilige werkomgeving. Zo kan een bepaalde deur, poort of slagboom alleen door bepaalde personen geopend worden of alleen binnen een bepaald tijdsbestek.

Automatische aanwezigheidsregistratie kan ook deel uitmaken van een Smart Building. Zo weten u en de BHV-er direct wie er in het pand aanwezig zijn.

Energiebesparen op verlichting en klimaat

Het onnodig branden van verlichting (ook bij LED verlichting) kan een aardige kostenpost zijn. In een Smart Building wordt de verlichting automatisch ingesteld op de nodige lichtsterkte binnen. Op een donkere dag zal de verlichting zodanig ingesteld worden dat er voor iedere bezette werkplek voldoende licht is. Echter op een zonnige dag kan het daarom zijn dat de verlichting maar zwak brand of zelf helemaal niet!

Ook bij de klimaat regeling is dit niet anders. De zonwering en klimaatregeling zullen hand in hand samenwerken om de temperatuur perfect op pijl te houden.

Er zijn vele mogelijkheden. Ook voor bestaande bedrijfspanden.
De implementatie is ook mogelijk zonder hak- of breekwerk.

Smart Building functies

Verlichting

Met behulp van sensoren wordt er automatisch voor de juiste lichtsterkte gezorgd. Wanneer de laatste medewerker het pand verlaat schakelt automatisch alle verlichting uit.

Zonwering

Jaloezieën, rolluiken, zonneschermen of andere soorten zonwering kunnen perfect worden aangestuurd en bieden zo bescherming tegen hitte in de zomer en zorgen voor warmte in de winter.

Klimaatregeling

Bepaal per ruimte de temperaturen in het pand. Samen met de automatische zonwering wordt de zonnewarmte gebruikt om de ruimtes op te warmen. In de zomer kan de zonwering helpen de ruimte te koelen.

Muziek en mededelingen

Prachtig geïntegreerde luidsprekers in het plafond of in de wand. Het multiroom audiosysteem informeert uw werknemers en gasten eenvoudig over aanpasbare aankondigen.

Energie

In een Smart building gaan zonwering, verlichting, verwarming hand in hand. Dit maakt intelligent energiebeheer kinderspel. Uw pand helpt u hierdoor om energiekosten te besparen.

Veiligheid

De beveiliging in een Smart Building heeft vele facetten: het beschermt tegen inbraak, beschermt medewerkers tegen gevaren zoals brand of water en bewaakt het pand tegen indringers.

Toegang

Ontwerp uw toegangscontrole volledig volgens uw wensen: met de video-intercom, de NFC Sleutelhangerset als sleutelalternatief en nog veel meer.

Duurzaamheid

In een Smart Building kunt u bepalen wanneer bepaalde apparaten ingeschakeld worden. Op basis van verbruik en terugwinning kan de beslissing gemaakt worden om bepaalde apparatuur in te schakelen.

En meer...

In een Smart Building bepaalt u de regels en functionaliteiten. Wij maken u graag enthousiast over domotica. Wat is voor u een belangrijke functie van een Smart Building?

Benieuwd naar de mogelijkheden van een Slim bedrijfsgebouw?
Laten we in contact komen om uw wensen of vragen te bespreken.

Loxone Smart Home installateur Homey Smart Home installateur CES Slimme sloten Nuki pro slim deurslot installateur Ubiquiti WiFi installateur   tado installateur Somfy installateur KNX installateur Forest gordijnrails installateur Luxaflex installateur  DoorBird Video deurbel installateur

Wij zijn oneDOMUS

Onze kracht zit in de implementatie van systemen die naadloos aansluiten bij uw wensen. Met heldere communicatie en vakkennis weten wij telkens weer onze klanten tevreden te stellen.

Dit doen wij met veel passie en plezier!