Veelgestelde vragen

Krijg antwoord op veelgestelde Smart Home vragen.

Wat kan een Smart Home voor jou betekenen.

Verlichting

Een Smart Home kan de verlichting automatisch regelen denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • Automatisch inschakelen als het te donker is in een ruimte.
  • Automatisch de juiste lichtstemming van het moment van de dag. (Overdag, avond of nacht.)
  • Automatisch uitschakelen als er niemand meer in de ruite is.
  • Aanwezigheid simulatie wanneer er niemand thuis is.
Verwarmen en koelen

Of je nu gebruik maakt van een CV-Ketel, Warmtepomp of een ander bron van verwarmen of koelen, in een Smart Home wordt dit allemaal op de achtergrond geregeld.

Per ruimte kun je bepalen wat de gewenste temperatuur is in de zomer en in de winter. Je Smart Home regelt de rest zodat jij hier geen omkijken meer naar hebt.

Je kunt natuurlijk altijd zelf handmatig de temperatuur aanpassen als dat nodig is.

Raamdecoratie en zonwering

In een Smart Home werken de gordijnen, jaloezieën en/of zonwering naadloos samen met je thermostaat.

Op een warmte dag zal de zon op tijd buiten gehouden worden maar op een koude dag juist naar binnen gelaten worden.

Hiermee bespaar je energie en geeft ook nog eens een comfortabel gevoel door het voorkomen van temperatuur schommelingen.

Energie

Energiebeheer in een Smart Home kan erg handig zijn. Denk hierbij aan: Het opladen van een auto met eigen zonne-energie.

Een ander voorbeeld, netstroom-belasting. Een Smart Home kan beslissingen nemen wanneer het bepaalde apparaten de mogelijkheid geeft om in te schakelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld

  • Een buffervat vullen nadat de elektrische auto voor 80% is opgeladen.
  • Het verwarmen van een Zwembad alleen wanneer er niet elektrisch wordt gekookt en er geen Airo’s aan staan.

Hiermee kan een verzwaring van je stroomvoorziening onnodig zijn en kun je meestal met een 3x 25a aansluiting prima uit de voeten!

Veiligheid

Een Smart Home weet wanneer er mensen thuis zijn of niet. Daarom kan het bij een gevaar ook direct op de juiste manier handelen. Denk hierbij aan Inbraak, brand of een lekkage.

Een aantal voorbeelden:

  • Bij inbraak gaat er een sirene af, gaat alle verlichting in de woning knipperen en opent de raamdecoratie om zo de aandacht te trekken en de inbrekers af te schrikken.
  • Bij brand gaat direct alle verlichting aan. Via de App zie je waar het gevaar zit en eventueel kunnen alle toegangsdeuren alvast van het slot gehaald worden.
  • In het geval van een lekkage kan een Smart Home direct de waterleiding afsluiten om verdere schade te voorkomen. Via je telefoon ontvang je een melding waar de lekkage zich heeft voorgedaan.
Toegang

Nooit meer je sleutels nodig. Een Smart Home binnentreden gaat via je telefoon, een code, of een digitale sleutelhanger of sticker. Zelf bepalen wanneer je een werkster of postbode naar binnen laat.

Vertrek je uit je Smart Home? Dan gaan de deuren automatisch op slot en wordt alle verlichting uitgeschakeld. Staat er nog een raam open? Dan ontvang je hier een melding van op je telefoon.

In een Smart Home kun je de toegang tot een woning tot in de puntjes afstemmen op jouw wensen.

Multimedia

In een Smart Home kan multimedia niet achterblijven. Door gebruik te maken van ingebouwde of weggewerkte luidsprekers kun je deze niet allen gebruiken voor een multi-room geluidsinstallatie maar ook om mededelingen op af te spelen of te gebruiken als deurbel.

Waar moet ik op letten als ik geïnteresseerd ben in een Smart Home .

Ik ga een woning bouwen of verbouwen, wanneer kan ik het beste contact opnemen?

Wanneer je geïnteresseerd bent in een Smart Home kun je het beste zo vroeg mogelijk contact opnemen met een specialist.

Omdat de aanleg van een Smart Home nèt even anders verloopt dan bij een normale woning is het beter om zo vroeg mogelijk aangehaakt te zijn.

Wat kost een Smart Home?

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Dit komt omdat de prijs van een Smart Home afhankelijk is van meerdere aspecten. De prijs is bijvoorbeeld afhankelijk van het aantal kamers en het oppervlakte van een woning.

Met iedere extra kamer neemt het aantal verlichtingspunten en tasters (drukknoppen) toe. Maar ook de installatiekast wordt groter en er is meer tijd nodig voor de installatie.

Op de website van Loxone is er een rekenvoorbeeld gemaakt voor een appartement in 3 uitvoeringen.

 

Kan ik mijn woning ook slim maken zonder verbouwen?

Jazeker. Voor bijna iedere situatie is een mooie oplossing te realiseren.

Zo kun je in een bestaande woning zonder hakken of breken een Smart Home realiseren.

Kan ik mijn woning ook slim maken in meerdere stappen? Of moet dit gelijk helemaal?

Een Smart Home kan met je mee groeien. Zo kan het zijn dat je wensen nog niet helder zijn of dat het budget nog niet toereikend is.

Bijna alle systemen zijn zeer geschikt om later nog uit te breiden. Zorg er wel voor dat je met een Smart Home specialist overlegt over eventuele voorbereidingen die vooraf gerealiseerd moeten zijn.

Werken jullie ook samen met andere installateurs?

Jazeker, dit is voor ons geen probleem.

Vaak zit je bij de bouw van een woning gebonden aan een vaste installateur. Ook wanneer de installateur geen ervaring heeft met het aanleggen van een Smart Home is dit voor ons geen probleem.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een Smart Home?
Laten we in contact komen om je wensen of vragen te bespreken.

Loxone Smart Home installateur Homey Smart Home installateur CES Slimme sloten Nuki pro slim deurslot installateur Ubiquiti WiFi installateur   tado installateur Somfy installateur KNX installateur Forest gordijnrails installateur Luxaflex installateur  DoorBird Video deurbel installateur

Wij zijn oneDOMUS

Onze kracht zit in de implementatie van systemen die naadloos aansluiten bij jou wensen. Met heldere communicatie en vakkennis weten wij telkens weer onze klanten tevreden te stellen.

Dit doen wij met veel passie en plezier!