Een slimme 65+ woning

Smart Home oplossingen om langer zelfstandig te blijven wonen. Wil jij tijdens je pensioen zo lang mogelijk thuis blijven wonen?
Advies afspraak inplannenMeer informatie

Smart Home functies

Verlichting

Raamdecoratie & Zonwering

Klimaatregeling

Energie

Alles naadloos verbonden

Veiligheid

Toegang

Duurzaamheid

Muziek

Onze werkwijze

01.

Kennismaken

In het eerste gesprek bespreken we samen alle mogelijkheden en wensen.

We horen graag wat je wensen zijn en hoe wij je hierbij kunnen helpen.

02.

Vervolgafspraak

Tijdens het tweede gesprek nemen wij je mee in alle mogelijkheden van een slimme woning.

We laten je dan graag zien welke systemen en componenten er mogelijk zijn.

03.

Aanbieding

Alle wensen die we samen besproken hebben, zetten wij om in een mooie aanbieding.

Na ontvangst nemen we deze met je door. Als de offerte akkoord is gaan wij voor je aan het werk.

04.

Installatie

Wij werken op een professionele en veilige manier om jouw woning slim te maken.

Wanneer we klaar zijn, zorgen wij ervoor dat we alles weer schoon en netjes achterlaten.

05.

Oplevering

Wanneer de installatie volledig afgerond is zorgen wij ervoor dat je alle uitleg krijgt over jouw nieuwe aanwinst.

Heb je later nog vragen? Dan staan we voor je klaar!

06.

Nacontrole

Na een korte periode nemen wij contact met je op om te kijken of alles naar wens is. Als het nodig is maken wij kosteloos aanpassingen aan het systeem.

Dit doen we nogmaals na een paar maanden.

Een aantal functies uitgelicht

Passieve controle

Vanzelfsprekend wil iedereen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Naar mate we ouder worden kan langer thuis blijven wonen steeds minder vanzelfsprekend zijn.

oneDOMUS is gespecialiseerd is het plaatsen van systemen die gemakkelijk te bedienen zijn.

Met bijvoorbeeld passieve controle kunnen een gebruikelijke of ongebruikelijke routines door het systeem bewaakt worden. Zonder het plaatsen van camera’s.

N

Voorbeeld

Iemand met huisdier: in het geval een bewoner de hond ’s ochtends en ’s avonds dient buiten te laten, dan kan een deurcontact controleren of de deur minstens één keer per dag geopend wordt. Is dit niet het geval, dan wordt er een melding gestuurd naar een familielid of verzorger.

N

Voorbeeld

Vroege vogel: stel je voor dat een bewoner altijd heel vroeg opstaat en er op een dag voor 10u nog geen beweging gedetecteerd wordt, dan kan er een melding weerklinken dat de bewoner binnen de vijf minuten op een willekeurige knop naar keuze dient te klikken, anders worden familie of verzorgers opnieuw geïnformeerd.

Controle op potentiële risico’s

Het systeem controleert dankzij slimme componenten snel en eenvoudig of bepaalde apparaten zoals een fornuis of broodrooster nog aan staan.

Is iemand toch een toestel vergeten uit te zetten? Dan wordt de bewoner of een familielid of verzorger op de hoogte gebracht. Die kan op afstand het desbetreffende toestel uitschakelen.

N

Voorbeeld

Een watersensor kan worden gebruikt om over waterlekkages te handelen of te informeren. Bijvoorbeeld een bad of de wasbak overloopt, de wasmachine lekt of er ergens een leiding barst, wordt de bewoner onmiddellijk op de hoogte gebracht.

N

Voorbeeld

De slimme rookmelders informeren wanneer er brandgevaar is. Slaapt de bewoner en merkt hij niets? Dan wordt hij onmiddellijk verwittigd met visuele en akoestische meldingen.

Akoestische en visuele meldingen

Is de bewoner slechtziend of heeft hij of zij een degeneratieve aandoening zoals Alzheimer? Help hem dan aan de hand van text-to-speech boodschappen te herinneren aan bepaalde acties zoals het sluiten van de deur of het nemen van medicatie…

Bewoners die niet goed meer horen, kunnen veel baat hebben bij visuele boodschappen. Laat bijvoorbeeld de lichten knipperen als er iemand voor de deur staat, laat de lichten blauw schijnen wanneer de telefoon rinkelt of rood wanneer het rookalarm afgaat.

Valdetectie

Bewegingsmelders detecteren beweging in de woning. Wordt er geen beweging gedetecteerd, dan worden familieleden of verzorgers geïnformeerd. Of is er gedurende de hele dag maar in één ruimte beweging? Opnieuw wordt een melding verstuurd.

In risicovolle ruimtes zoals de traphal of badkamer zijn bewegingsmelders ook extra handig. Ze kunnen zo ingesteld worden dat ze enerzijds beweging registreren in de ruimte zelf, maar kunnen ook gekoppeld worden om beweging te detecteren van en naar deze ruimtes. Dit is een nuttige functionaliteit in het kader van valpreventie. Wanneer er bijvoorbeeld als laatst beweging werd geregistreerd op de trap en hierna nergens anders meer, dan kan dit duiden op een valincident en wordt er een notificatie verstuurd naar een familielid of de verzorger.

Bij valpreventie wordt er ook aan ’s nachts gedacht. Verlichting die ’s nachts zachtjes de weg naar het toilet of de keuken wijst, zal ervoor zorgen dat er minder gevaar is op struikelen in het donker.

Eenvoudige bediening

In een Smart Home gebeurt alles vanzelf. Verlichting, muziek, zonwering, toegang, beveiliging worden automatisch gestuurd zodat de bewoner zelf zo weinig mogelijk hoeft te bedienen.

Wil iemand toch eens zelf de touwtjes in handen hebben, dan kan dit aan de hand van gemakkelijk bedienbare knoppen tegen de muur. Elke drukknop volgt een drukknopstandaard. Elke ruimte wordt daarom op dezelfde manier bediend, eenvoudig toch!?

Meldingen naar een familielid, verzorger of een meldkamer

In geval van een gebeurtenis of noodgeval is het mogelijk deze door te sturen naar een familielid, verzorger of meldkamer.

Dit kan een gesproken of tekstuele boodschap zijn. 

Klanten aan het woord:

Mijn vrouw en ik zijn lichamelijk nog fit, maar we denken nu al na over onze toekomst. We hebben ons door Oscar laten adviseren over de technische mogelijkheden en op basis daarvan hebben we besloten om nu al onze woning slimmer te maken. Zo kunnen we er nu alvast aan wennen.

Momenteel ervaren we al veel gemak van de verschillende functies. Vooral verlichting en klimaat zijn erg fijn. De Smart Home installatie van Loxone is zo gemaakt dat we deze later nog kunnen uitbreiden. 

Oscar heeft ons perfect geholpen met onze wensen. Hij denkt goed mee en komt met praktische oplossingen voor problemen die voor ons ingewikkeld leken. De installatie en uitleg waren ook helemaal naar wens. Erg fijn.

John en Anja

Benieuwd naar de mogelijkheden van een Smart Home?
Laten we in contact komen om je wensen of vragen te bespreken.

Wij zijn oneDOMUS

Onze kracht zit in de implementatie van systemen die naadloos aansluiten bij jou wensen. Met heldere communicatie en vakkennis weten wij telkens weer onze klanten tevreden te stellen.

Dit doen wij met veel passie en plezier!